Bitcoin’de Artış! 30 bin Doları Aştı

Kripto-Binance-Bitcoin-Piyasa

Kripto paralar toparlanıyor; Bitcoin 30 bin doları aştı

Bitcoin’de FED faiz artışından dolayı yaşanan sert çöküş yerini bu sabah yükselişe bıraktı. Bitcoin %15 değer kazanıp, 30 bin doları geçti ve 35 bin dolar civarından işlem görüyor.

Ethereum ise 2.100 dolar seviyelerinde seyrediyor. Piyasada dolara endeksli olması gereken TerraUSTnin dolar karşısında seviyesini koruyamaması ve %99 oranında değer kaybederek 30 cente kadar düşmesi kripto paralara olan güveni hayli sorgulattı. Bunun sonucunda piyasada büyük hacimli satışlar meydana geldiği göründü.

Diğer yandan FED’in 50 bazlık faiz artışını açıkladığı toplantıdan sonra bu faiz oranlarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğinin sinyalleri açıkça verilmişti. Bu nedenle tüm dünyadaki yatırımcılar böyle bir risk söz konusu iken güvenmediği varlıklara yatırım yapmaktan kaçınıyorlar.

Altcoinler de yükselişte

Bu sabah Bitcoinin artışı ile birlikte altcoinlerde de ciddi artışlar gözlemlendi. Ripple %20 değer kazanırken 0,44 cente yükseldi, ADA %38 artışla 0,58 cent oldu. SOL ise %51 artış gösterdi ve 51 dolardan işlem görürken, AVAX %39 arttı 34 dolardan işlem gördü, Litecoin %21 artışla 69 dolara yükselerek bu seviyelerden işlem görmeye başladılar. 

Altcoinler ile ilgili gelişmeler için Kripto Haber sayfamızı Takip edin.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir