BITCOIN VE ALTCOIN’LER YÜKSELİŞE GEÇTİ!

BITCOIN VE ALTCOIN’LER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bitcoin , yeniden 20 bin dolar seviyesini geçmek için 18 bin dolar – 19 bin dolar aralığından yükselirken, altcoin’ler de yönünü yukarı çevirdi. Kripto para piyasalarında neler oluyor?

BITCOIN VE ALTCOIN'LER NE DURUMDA?

Kripto para piyasaları yeni günde sürpriz bir sıçrama yaptı. Bitcoin, 20 bin dolar seviyesini geçmek için 18 bin dolar ila 19 bin dolar aralığından yükseldi. Son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde yükselen BTC, yazım sırasında 20 bin 100 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, ABD borsaları düşerken Bitcoin‘in (BTC) yükselmesi güçlü korelasyonun bozulmaya başladığı şeklinde yorumlandı. En büyük altcoin Ethereum ise The Merge güncellemesinden beri ilk kez güçlü bir çıkış yaptı. Son 24 saatte yüzde 6’nın üzerinde yükselen ve yazım sırasında bin 385 dolardan işlem gören ETH‘nin bin 400 bin doları geçmeye hazırlandığı görülüyor. Son 24 saatte en büyük çıkışı yapan kripto paralardan bazıları yüzde 55,42 yükseliş ile Terra Classic (LUNC), yüzde 7,44 yükseliş ile Polkadot (DOT) ve yüzde 7 yükseliş ile Solana (SOL) oldu.

BITCOIN İLE NASDAQ , S&P 500 VE abd borsaları

Kripto para piyasalarındaki yükseliş birçoğu için büyük sürpriz oldu çünkü ABD borsaları satış baskısıyla karşı karşıya. Haftanın ilk işlem gününde S&P 500 yüzde 1’in üzerinde düşerken, NASDAQ100 endeksi yüzde 0,5 düştü. Kripto para piyasaları uzun zamandır ABD borsaları ile birlikte hareket ediyor. Bu bakımdan ABD borsaları düşerken kripto para piyasalarının yükselmesi yatırımcıları şaşırttı.

Coinbase Research, yakın zaman önce kripto para piyasalarının geleneksel piyasalarla olan korelasyon katsayısının beta 2 olduğunu bildirmişti. Bu nedenle kripto para piyasalarının teknoloji hisselerine ve teknoloji odaklı borsa endeksi NASDAQ ile hemen hemen aynı hareketliliği gösterir. 2020’den önce ikisi arasında herhangi bir korelasyon bulunmuyordu. Öte yandan Bitcoin’in enflasyondan korunma aracı olarak hareket etmesi için ABD borsalarındaki satışlara rağmen tutarlı bir performans göstererek yükselmesi gerekiyor.

Kripto para yatırımcısı ve analisti Kevin Svenson, Bitcoin için hala ABD borsalarına bağımlı olduğuna inanıyor. S&P 500’e kıyasla daha az spekülatif olması Bitcoin için sıçramanın başlıca nedenlerinden biri. Svenson, kripto para piyasalarının S&P 500 kadar hızlı yükselmediği gibi, o kadar hızlı düşmediğine dikkat çekiyor. ABD doları rallisindeki duraksama da kripto para piyasalarının güç göstermesinin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Svenson, Bitcoin boğalarının harekete geçmiş olmasının ABD borsalarının da toparlanacağına dair bir sinyali olduğuna inanıyor. Aksi takdirde kripto para piyasalarının yeniden düşeceği üzerinde duruyor.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir