Bitcoin’in Kısa Vadeli Düşüş Trendi Bitmiyor

Bitcoin-Vade-Düşüş-Trend

Bitcoin (BTC) hala 30.000 dolar seviyesinden işlem görüyor ve bir yıllık fiyat aralığının alt sınırına işaret ediyor. Fiyat grafiğindeki aşırı satım durumuna rağmen, son satışlar Bitcoin’deki kısa vadeli düşüş ivmesini genişletti.

Bitcoin bu yazı itibariyle Bitcoin 29.931 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %1.90, son 7 günde ise %6.13 düştü. CoinMarketCap’e göre,  kripto para birimlerinin piyasa değeri %1,50 azalarak 1,29 trilyon dolara geriledi. Bu iki ölçüm, Bitcoin 30.000 doların altında kaldığı için Bitcoin’in dibe yakın olduğunu gösterebilir.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi seviyeleri düştü

Kripto analisti Ali Martinez’e göre, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi neredeyse iki yılın en düşük seviyesine düştü. Analistler, en son ölçümlerin Mart ayı piyasası soykırımı sırasında BTC için aynı piyasa hissini gösterdiğine dikkat çekti. Bitcoin,  Mart 2020’de 3.800 dolar civarında dibe vurdu ve o zamandan beri yükselmeye devam etti.

 Mevcut “aşırı korku”, kripto para birimlerini uzun süreler boyunca satın almak ve elinde tutmak için aşırı satım durumlarını öngören alıcıları çekebilir. Yazma sırasında, endeks hafifçe 12’ye yükseldi.

Zincir üstü analitik platformu Santiment’e göre, etkin olmayan Bitcoin adresleri geçen hafta daha aktif hale geldi ve bu da tüketilen tokenlerin yaşının artmasına neden oldu. Genellikle, Token Age sırasında meydana gelen artışlar fiyat düşüşü sırasında tüketildiğinde, zayıfların pozisyondan çıktığı anlamına gelir.

Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Bitcoin haberleri sayfamızı takipte kalın.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir