Bored Ape NFT Koleksiyonunun Instagram Hesabı Çalındı

instagram_hesabı_çalındı

Ürettiği NFT avatarlarıyla sık sık adını duyduğumuz Bored Ape Yacht Club’un Instagram hesabı çalındı. Bir kimlik avı saldırısı olarak düzenlenen siber saldırıda en az 2.9 milyon dolar değerinde NFT çalındığı açıklandı.

Bored Ape Instagram Hesabı Hacklendi: 91 NFT Çalındı, Yaklaşık değeri 3 milyon dolar

Hackerlar tarafından paylaşılan link, Bored Ape’in, Yuga Labs adlı kısa süre sonra çıkacak olan metaverse oyunu için ücretsiz NFT arazisi vereceğini söyleyen bir Ethereum cüzdanına bağlandı. Hackerlar bu linkle herkesin ücretsiz sanal araziye sahip olabileceğini belirtti. 30 Nisan’da lansmanı gerçekleşecek olan Otherside’ın resmi olmayan adreslerini kullanan hackerlar, bağlantıya tıklayan herkesin toplamda 3 milyon dolara yakın değere sahip 91 NFT eserini çaldılar

Konu hakkından Yuga Labs “Bu sabah Bored Ape Yacht Club’ın resmi Instagram hesabı saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları, sahte bir airdropa katılmak için MetaMask’larını dolandırıcıların cüzdanına bağlamalarını istediği Bored Ape Yacht Club web sitesinin bir kopyasına sahte bir bağlantı gönderdi. Saldırganların iki adımlı doğrulamanın aktif olduğu Instagram hesabımıza nasıl eriştiklerini araştırmayı sürdürüyoruz. Saldırıya dair soruşturmamız devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir