Ethereum’un (ETH) Düşüşü Bitcoin’in (BTC) Kullanımını Arttırdı

Ethereum-Bitcoin-Kripto

Kripto piyasası son zamanlarda tabloları kırmızıyla doldurdu. Özellikle Terra ekosisteminin çökmesinin ardından yukarı yönlü bir hareket bulamayan kripto piyasası 1,2 trilyon dolara kadar geriledi.

Bu düşüş sırasında en çok etkilenen coinlerden biri tartışmasız Ethereum (ETH) oldu. Ethereum bir günde ETH/BTC paritesinin %7,85’ini kaybetti, ancak Bitcoin hâkimiyeti yeniden başladı.

2022’nin başından beri sürekli bir düşüş trendi ile Ethereum, en büyük rakibi Bitcoin’e karşı yılda %22 kaybetti. Bu düşüşle birlikte piyasa oynaklığı yatırımcıları Bitcoin’e bakmaya yöneltti. Bitcoin, altcoinden daha güvenli ve istikrarlı bir algıya sahiptir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Bitcoin’in hakimiyeti yüzde 44.74’e yükseldi.

Bitcoin ise böyle bir ortamda güvenli bir liman olmaktan uzak. Büyük kripto para birimleri, yılın başından bu yana değerlerinin yüzde 57,90’ını kaybetti. Ethereum %3.9 baskınlık oranına sahiptir.

Ethereum tekrar toparlanıp Bitcoin ile yarışına devam edebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Gelişmeleri Kripto Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir