FAN Token

FAN TOKEN NEDİR?

Metaverse Haber : Fan tokenlar yatırımcılarına hediyeler/ödüller, deneyimler, kulüp kararlarında oy hakkı, eşya ve forma seçimi/tasarımları gibi çeşitli taraftar etkinliklerine olanak sağlayan ve bir takım, kulüp, grupları temsil eden kripto para birimleridir. Kulüplerin kendi taraftar topluluklarıyla daha da güçlü bir ilişki kurmasına imkan sağlar.

Taraftar tokenları, BTC veya ETH’un temel değerleri tarafıyla entegreli sayılmayan kripto para birimleridir. Değerlerini, taraftarların bu oluşuma ne kadar katılıp ne kadar değer vermesinden alır.

Socios-Fan-Token

FAN TOKENLAR’IN ÇALIŞMA PRENSİBİ

Diğer kripto paralar gibi alınıp, satılabilir. Özellikle fantoken alım-satımına yönelmiş borsalar da vardır, örneğin CHZ, BITEXEN, BİTCİ, PARİBU. Ek olarak fiyat hareketleri diğer kripto para birimlerine göre farklılık gösterip onlardan ayrışabilir.

Yatırımcılar yatırım yaptıkları fantoken ile o takımda gerçekleşecek fan etkinliklerine katılabilir, söz hakkına sahip olabilir. Genellikle şu içerikler dahildir:

  • Kulübün ürün tasarımı
  • Kulüp otobüs tasarım seçimleri
  • Bilet konusu, öncelikli, ayrıcalıklı biletler
  • Kulüp oyuncularıyla etkinlikler, tanışma fırsatları
  • Forma, ürün vs. konular üzerine çekilişlere katılma fırsatı
  • Dünyanın dört bir yanındaki başka taraftarlarla etkileşime girebilir

Bu sayede yatırımcı hem tuttuğu takıma destek olup hem de çeşitli fırsatlardan yararlanma hakkı kazanabilir.

CHZ-Fan-Token
Bitexen-Fan-Token
Paribu-Fan-Token
Bitci-Fan-Token

FANTOKENLAR HANGİ DURUMDA YÜKSELİŞ GÖSTERİR?

Fan tokenlerin yükselişe geçmesi taraftar tokenlerinin beklentileri ve heyecanı doğrultusunda olur. Gerekli beklenti karşılandığında token yükselişe geçer. Bir futbol takımın şampiyonluk yolunda mücadelesi esnasında ilk sıralarda olması buna bir örnektir. Aynı zamanda kulübün önemli bir maçı olduğunda da yükselişler görülebilir. Burada bir beklenti oluşmaktadır. Bu beklenti doğrultusunda kripto piyasası hareketlenme gösterir.

TÜRK FANTOKENLARINA ÖRNEKLER

  • Galatasaray
  • Fenerbahçe
  • Adana Demirspor
  • Trabzonspor
  • Denizlispor
  • Bursaspor
  • Karşıyaka SK
  • Ankaragücü Spor
  • Eskişehirspor
  • Göztepe SK
  • İstanbul Başakşehir FK

FANTOKENLARA ÖNCÜLÜK EDEN CHZ BORSASI

CHZ NEDİR?

Socios tarafından piyasaya sürülen Chiliz (CHZ) coin ERC-20 tokenıdır ve Ethereum ağı üzerine kurulmuştur. Blockchain tabanlı araçlara sahip olan bu coin kullanıcılarının eğlence ve spor kuruluşları ile onlarının izleyicileri arasında etkileşim kurmalarını sağlar.

Chiliz-CHZ-Fan-Token

CHZ NASIL SATIN ALINIR?

Chiliz (CHZ) alımı için öncelikle kripto para borsaları üzerinden hesap oluşturulması gerekir. Bunun için mutlaka güvenilir bir borsa tercih edilmelidir. Hesap oluşturma adımında e-posta bilgisi, adı, soyadı, banka bilgisi gibi temel bilgilere ihtiyaç vardır. Daha sonra bu hesap üzerinden cüzdan oluşturulur ve kripto para işlemi yapabilmek adına hesaba para transferi yapılır. Bakiye yüklemesi için kişisel vadesiz banka hesabının kullanılması gerekir. Bazı kripto paralara ait alt yükleme sınırı olduğundan Türk lirası transferi yapmadan önce buna dikkat etmekte yarar vardır. Chiliz (CHZ) alırken güncel fiyat değerine bakılarak buna göre bakiye yüklemesi yapılabilir. Bu koşul sağlandıktan sonra satın alma emri verilebilir.

CHZ

Piyasa Değeri $713.070.813

Dolaşım Arzı 5.344.064.580

Toplam Arz 8.888.888.888

Maksimum Arz 8.888.888.888

Socios-Fan-Token

SOCIOS

Socios, futbol, e-spor, basketbol vb. spor taraftarları için tasarlanan ve ilk örnek olan mobil uygulamadır.

Socios-com-Fan-Token

SOCIOS NASIL ÇALIŞIR?

Socios, $chz adlı kripto para kullanan bir mobil uygulama ve sitedir. Socios’a katılan kulüpler, taraftarlarına kulüp konularında söz hakkı ve ayrıcalıklı takım anketlerinde oy kullanma hakkını veren Taraftar Token’ı üretir. Token yatırımcıları, kulüpleri hakkında ayrıcalıklı birçok konuya erişme fırsatı yakalar. Uygulamayı aktif kullandıkça da çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. VIP maç biletleri, imzalı formalar, oyuncularla tanışma fırsatı, diğer içerikler.

SOCIOS TOKEN NASIL ALINIR? TOPLANABİLİR?

Artırılmış gerçeklik ile coğrafi konum özelliği aracılığıyla ücretsiz $SSU – Socios United Loyalty Taraftar Token’ları avlayabilirsiniz. Bunu yapmanın iki yolu vardır. Günlük Global Token Avları için her gün oturum açmanız gerekir ve dünyanın neresinde olursanız olun çevrenizde $SSU – Socios United Sadakat Taraftar Token’ları üretilecektir. Özel durumlarda, Token Avı’nda $CHZ ve ortak kulüplerin Fan Token’ları da avlanabilecek. Fakat, sahip olduğunuz miktarı en üst düzeye çıkarmak için Token Avı görev haritanızdaki her önemli noktayı ziyaret ettiğinizden emin olmalısınız. Tokenlar toplandıkça Socios.com cüzdanınıza eklenecektir.

FAN TOKEN HABERLERİ

Fan Token hakkında güncel ve son dakika haberlerini takip edebilirsiniz.