Fed Faiz Kararı Açıklandı

Fed-Faiz-28-yıl-artış-2022

Metaversenfthaber: Haziran 2022’deki iki günlük Fed toplantısı iki günün ardından dünyanın merakla beklenen Fed faiz kararı açıklandı. Sonuç olarak, Fed politika faizini 75 baz puan artırdı. Faiz kararının ardından piyasalar, faiz kararının metnine ve Fed Başkanı Jerome Powell‘ın ne mesaj vereceğine odaklandı. Milyonlarca kişi, “Fed faiz kararı açıklanır mı ve Fed toplantısı ne zaman biter?” diye merak ediyordu ve böylece sorular cevap buldu.

Fed'den 28 yılın en sert faiz artırımı

Dün başlayan Fed’in Haziran ayı toplantısı sona erdi. Dünyanın gözü ve kulağı, Fed’in faiz kararı ve sonrasında yapacağı açıklamalarda. Fed faiz kararına ilişkin merakla beklenen bir açıklama yaptı. Sonuç olarak, Fed politika faizini 75 baz puan artırdı. Fed’in faiz kararının ardından ekonomistler, önümüzdeki dönemde para politikasına ilişkin bilgiler içermesin dolayı Başkan Jerome Powell‘ın mesajlarını bekliyorlar.

50 Baz bekleniyordu, 75 Baz fiyatlandı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı. Bunun sonucunda banka fonlama faiz aralığını %1,5-1,75’e indirdi. Artış, 1994’ten bu yana en yüksek oranlı artış olarak kaydedildi.

FED ABD EKONOMİSİ İÇİN BEKLENTİLERİNİ AŞAĞI YÖNLÜ YENİLEDİ

Fed’in faiz kararının ardından makroekonomik göstergelere ilişkin beklentileri yeniledi. Sonuç olarak, toplantı Mart ayındaki %2.8 büyüme tahminini %1.7’ye düşürdü. 2023’te büyümenin %2,2’den %1,7’ye değişmesi bekleniyor; 2024 için tahmin ise %2’den %1,9’a düştü.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir