Türk Turizminde Metaverse Tatili

Metaverse-Türkiye-Tatil

Türk turizm endüstrisinde yeni projelere Blockchain teknolojileriyle gündeme gelen Metaverse kavramı ilham verdi. 

Türk seyahat acentesi “Where Let’s Go Today”, Türkiye’yi ziyaret eden turistlere konaklamalarını sanal ortamda deneyimleme fırsatı sunacağını duyurdu. Seyahat acenteleri, yaratıcı, kiralık bungalovlarla metaverse’e katıldı.

Kullanıcılara dijital ortamda gerçekçi deneyimler sunan artırılmış gerçeklik teknolojisi, internetin yeni versiyonu olarak tanımlanan metaverse kavramının ortaya çıkmasıyla daha da anlam kazanmıştır. Gelişen teknolojiler birçok sektöre yeni kapılar açarken, seyahat sektörü de büyüme planlarına sürrealizm ve artırılmış gerçeklik gibi kavramları dahil etti. Küresel trendleri yakından takip eden Türkiye merkezli seyahat acentesi Where Go Today, metaverse’de Sapanca’da bir bungalovun reklamını yaptı.

Where Let’s Go’nun Kurucusu İlker Kulaksız, projeyle ilgili değerlendirmesini paylaşarak, “Metaverse gibi yeni teknolojiler, kullanıcılar arasında popüler bir trend haline gelen ‘satın almadan önce dene‘ yaklaşımına uygun bir zemin oluşturuyor. “Dağ evlerimiz sanal evrendeki dağ evlerimizi önden ziyaret edebiliyor. Bu şekilde, meta veri deposu, yüksek potansiyelli seyahat odaklı bir kanala dönüştürülür. Uzun soluklu çalışmalarımız meyvesini verdi ve Sapanca’daki ev yapımı bungalovumuz metaverse ile tanıştırıldı” dedi.

ÖNCE SANAL SONRA GERÇEK TATİL

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni fırsatların turizmin geleceği için pek çok fırsat sunduğunu vurgulayan İlker Kulaksız, “Bu fırsatları görmek ve değerlendirmek sadece firmalara değil sektöre de katkı sağlıyor. . Tatilini nerede geçireceğini önceden öğrenmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist, OVR adlı Metaverse platformunda tarafımızca sergilenen tek katlı villalarımıza özellikle sosyal ağlarda ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler, 3D modellenmiş bungalovlarımızı ziyaret ederek kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabilirler.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir