Türkler Yerel Borsada Dolandırıldı, 250 Milyon TL’lik Bitcoin Kayıp!

Türk-Bitcoin-Dolandırmak

Bitcoin ve kripto para piyasalarında dolandırıcılık vakaları yaşanmaya devam ediyor. Manipüle edilme eğiliminde olan kripto para birimleri, yatırımcılara büyük kayıplara mal oluyor.

 Geçmişte “Thodex” ve “Vebitcoin” gibi kötü niyetli borsalarla karşılaşmıştık. Birçok vatandaşımız bu mübadelenin mağduru ancak işlemler devam ediyor.

Son birkaç dakikada bu borsalara farklı isimler eklendi. Türkiye Menkul Kıymetler Borsası’nda “Bitexnova” adı verilen beklenmedik bir olay yaşanıyor.

Bitexnova borsasının şu anda alım satım veya yatırımların geri çekilmesi için uygun değil dendiği ortaya çıktı. Daha bir ay önce başlayan borsanın kısa sürede 15.000’den fazla Türk yatırımcıyı kendine çektiği tahmin ediliyor.

Bu Türk yatırımcıların borsada 250 milyon liradan fazla parası olduğu söyleniyor, ancak kurucular başka bir dolandırıcılık felaketi işlemiş olabilir.

Bu yatırımların hangi kripto para biriminde yapılacağı belli değil ancak odağın Bitcoin üzerinde olduğuna inanılıyor.

Türkler Neden Bitexnova Borsasını Tercih Etti?

Türkiye kripto piyasasının göz kamaştıran isimlerinden “Doctor”, “Bitexnova” borsasında dolandırıcılık operasyonunu ortaya çıkarırken görüldü.

 Doktor kullanıcı adının anonim fenomeni, Bitexnova dolandırıcılığının Thodex ve Vebitcoin borsalarında gerçekleştirilen işlemlere benzemediğini belirtiyor.

 Kripto para birimi söylentileri, bazı grupları borsadaki kripto para birimlerinin fiyatını yükseltmek için yükseltti ve yatırımcıların Bitexnova borsasına yatırım yapmasına izin verdi.

 Şu anda borsada yatırım ve para çekme işlemleri yapamıyoruz, ancak Twitter’da kanıtlanmamış hiçbir bilgiye inanmadan önümüzdeki birkaç saat içinde bu konudaki resmi açıklamaya uymalıyız.

Kesin açıklamalar yapıldıktan sonra ancak gerçeği anlayabiliriz. Gerekli açıklamalar yapıldığında Kripto Haberleri sayfamızdan paylaşacağız.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir