FED FAİZ ARTIŞINA GİTTİ, BITCOIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Fed-Faiz-Kripto-Bitcoin

ABD merkez bankası, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. Fed bugün 75 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirerek gösterge faiz oranı hedef aralığını %2.25 ile %2.5 arasına yükseltti.

FED FAİZ ARTIŞLARINA DEVAM EDİYOR!

Hareket, Fed’in bu ay faiz oranlarını 75 baz puan artıracağını öngören analistlerin beklentilerini karşıladı. Bir haftadan kısa bir süre önce, Avrupa Merkez Bankası 11 yıl aradan sonra ilk kez faiz oranlarını yükselterek yatırımcıları şok etmiş ve beklenenden daha fazla -50 baz puanlık- bir faiz artırımı gerçekleştirmişti.

FİNANS PİYASALARI ETKİLENDİ!

Fed’in duyurusunu yaptığı bugünkü toplantı öncesinde hem kripto hem de borsa biraz rahatladı. S&P 500 (%1.39), teknoloji ağırlıklı Nasdaq (%2.48) ve Dow Jones (%0.3) dahil olmak üzere başlıca hisse senedi endeksleri yükseldi.

Fed açıklamasından sonra BITCOIN VE ETHEREUM ARTIŞ GÖSTERDİ , KRİPTO'DA YÖN YUKARI!

CoinMarketCap’e göre BITCOIN ve ETHEREUM son 24 saat içinde sırasıyla %7.5 ve %12 arttı. Fed’in açıklamasının ardından son bir saat içinde Bitcoin %3 artarken, ETH fiyatı %4.8 arttı. Bununla birlikte, hem Bitcoin hem de Ethereum son yedi gün içinde düşüş yaşadı ve tüm kripto para birimlerinin toplam değeri, Salı günü bir süreliğine 1 trilyon doların altına düştü. ABD Merkez Bankası, enflasyonu dizginlemeye çalışıyor. Ancak Fed’in ekonomiyi sıkılaştırma konusunda çok agresif olması ABD’yi resesyona sokabilir.

Faiz artışlarının finansal sistem genelinde dalgalanma etkisi vardır, bu da işletmelerin ve tüketicilerin kredi almasını daha pahalı ve zor hale getirir ve talebi azaltarak ekonomiyi etkin bir şekilde soğutur.

Kripto para piyasası, Fed’in bu yılın Mart ayında faiz oranlarını yükseltmeye başlamasından bu yana daha sıkı ekonomik politika karşısında mücadele ediyor.

FED BAŞKANI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Koronavirüs karantinalarından kaynaklanan tedarik zinciri kesintileri ve pandemi yardım programlarının körüklediği artan tüketici talebi, genel para arzını artıran trilyonlarca dolarlık ekonomik teşvik de dahil olmak üzere bir takım etkenler enflasyona katkıda bulunan faktörler oldu.

Enflasyon geçen yıl ilk kez yükselmeye başladığında, Fed yükselen fiyatların geçici olduğunu ve kendi kendine düzeleceğini düşündüğü için faiz oranlarını yükseltmek için acele etmedi.

Fed başkanı, Haziran ayının sonlarına doğru Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen Avrupa Merkez Bankası (ECB) Merkez Bankacılığı Forumu’nda, “Artık enflasyon hakkında ne kadar az şey bildiğimizi daha iyi anlıyoruz. Bu yaşananlar tahmin edilemezdi” dedi.

Metaversenfthaber.com Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir. Metaverse Haberlerimizi web sitemizden, Facebook, Twitter hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir